Gemakkelijk energie vergelijken en besparen

Energie vergelijken is makkelijker dan je denkt. Veel Nederlanders denken dat het veel tijd, energie en moeite kost om een vergelijking te maken. Energie vergelijken is de manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van jouw huidige situatie en gegevens.  Je kunt soms wel tot €300,- besparen met 5 minuten van je tijd. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Energie vergelijken doe je zo

Vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt een vergelijking persoonlijk maken door een recent jaarverbruik en je huidige adres in te voeren. Je krijgt dan direct de meest voordelige aanbiedingen te zien voor jouw situatie. Een vergelijking kun je niet alleen maken op prijs, maar ook op beoordeling, duurzaamheid, looptijd en het type contract. Kies jij voor de goedkoopste energieleverancier of toch door de duurzaamheid?

Energie vergelijken kost gemiddeld 10 minuten van je tijd en daarna kun je direct overstappen en besparen. Vul je gegevens en je verbruik in op de website, kies een passend aanbod en maak de aanvraag compleet. Je ontvangt dan direct alle informatie per email en hebt veertien dagen wettelijke bedenktijd. Zodra je gegevens bekend zijn, wordt dit doorgestuurd naar de energieleverancier. Na de veertien dagen bedenktijd, zal de levering worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier. Tot die tijd blijf je dus nog bij je huidige energieleverancier. Je ontvangt vanzelf de eindnota en het bericht dat de levering is overgenomen.

Loopt jouw huidige contract nog door? Dan is er de kans dat je een overstapboete ontvangt. Gelukkig zijn er tegenwoordig energieleveranciers die deze boete voor je betalen en dus kun je gewoon kosteloos overstappen.

Start vandaag nog met besparen

Energie vergelijken kunnen je op elk tijdstip en waar je maar bent doen. Het enige wat je nodig hebt is de recente gegevens. Tegenwoordig ontvang je deze online en dus heb je ze altijd bij de hand. Na de vergelijking kun je soms wel tot €300,- besparen op je energie rekening zonder hier veel moeite voor te doen. Je weet dan zeker dat je nooit te veel betaalt voor je gas en stroom.  Prettig geregeld!