Kinderkleding webshop

 

Wat te doen na een burn out? Begin een kinderkleding webshop

Na een burn out is het lastig om weer lekker aan de slag te gaan. Er sluimert echt nog wel ellende door je lijf en ik denk niet dat het ooit helemaal overgaat. Ik was echt nog niet mezelf en nu nog steeds niet, maar ik heb wel een nieuw doel in m’n leven gevonden. En dat helpt om je gedachten eens even de andere kant op te laten gaan.

Ik was jarenlang bezig geweest met spiritualiteit en het vinden van mezelf. Alle cursussen die ik heb gevolgd om uit mijn burn out te komen waren heel erg naar binnen gericht. Jarenlang moest ik bezig zijn met mindfulness en mezelf leren kennen en al het egoïsme wat daarbij hoort. Ik ben yoga gaan beoefenen en heb echt geprobeerd me aan te sluiten bij deze wollige gemeenschap. Uiteindelijk heeft het me allemaal niets geholpen. Op een gegeven moment wilde ik zo graag weer eens iets anders doen. Even niet bezig zijn met mezelf en niet bezig zijn met navelstaren.

Alleen echt mensen onder ogen komen vond ik echt een stap te ver. Daar was ik niet klaar voor. Ik wilde geen kletspraatje bij het koffieautomaat, ik wilde iets gaan doen zonder het hele collegiale plaatje. Toen ben ik gestart met een kinderkleding webshop. Gewoon vanuit huis. Een cursus wordpress en telefonisch inkopen was de enige voorbereiding voor de start. Ik ben nu een aantal jaar verder, maar als ik terugkijk op deze stap dan denk ik dat het starten van een kinderkleding webshop mij het meest heeft geholpen deze burn out de baas te worden.

Ik haal veel voldoening uit m’n werk en dat heeft mij geholpen weer een doel te hebben en te streven naar iets succesvols buiten mezelf. Ik ben weer trots op mezelf en ik denk dat dat het belangrijkst is. Dus zit je in dezelfde situatie en kom je maar niet uit die negatieve vicieuze cirkel, pak dan iets aan, maakt niet uit wat. Als je maar, op den duur, weer trots kan zijn op jezelf.