Paleo recepten

Het is zo belangrijk om in je kracht te staan en zo belangrijk om je goed te voelen. Veel mensen vergeten dat eten daar een grote invloed op kan hebben. Eigenlijk maakt juist voeding het verschil in hoe je je voelt en hoe je het leven aankan. Tegenwoordig is er veel meer aandacht voor, maar vroeger werd er helemaal niet bij stilgestaan.

Vroeger stond men helemaal nergens bij stil, omdat er gewoon gewerkt moest worden en eten was iets waardoor dat lukte. Verder niets. Van ondergeschikt belang, eerder iets dat moest gebeuren en er was weinig aandacht voor culinair voedsel. Aardappels met jus, beetje groente en een stukje vlees en dan kon iedereen er weer even tegenaan.

Het rare is dat overgewicht of obesitas helemaal niet ter sprake kwam, omdat het helemaal niet bestond. We deden gewoon veel meer lichamelijke arbeid. En van light producten hadden we nooit gehoord. Dus die volle boterjus was prima, omdat ons energieverbruik er ook naar was.

Tips om toch lekker te eten ondanks een glutenallergie 

Het blijft toch altijd maar puzzelen en zoeken naar producten en ingrediënten die je wel mag eten. Bij het eten van producten die wel gluten bevatten kan je flink last krijgen van klachten en dan voornamelijk bij de darmen. Hier een aantal tips die je maaltijd toch net even een boost kunnen geven ondanks je glutenallergie.

Maak gebruik van bouillon, deze zijn in alle smaken beschikbaar en geven de maaltijd toch wat meer smaak. Experimenteer ook met deze bouillon en de smaken. Het kan altijd een keer letterlijk in de soep lopen, maar er kunnen ook zeker creatieve nieuwe combinaties naar voren komen!

Helemaal in de oertijd waren we veel meer bezig met voedsel dan in bovenstaande periode. Dat was overleven.

De hele dag stond in het teken van voedsel verkrijgen. We waren op jacht of aan het zorgen voor de kinderen. Ook in deze historische tijd waren we niet te dik en had niemand last van overgewicht. Tegenwoordig heb je nu diëten die terug gaan naar de oertijd, zoals het Paleo dieet.

Compleet met paleo recepten en tips en trucs om maar hetzelfde te eten als in die periode. Uiteraard werkt het, maar je moet jezelf ook afvragen of dit bij je hoort. Het is wat beperkt, omdat het natuurlijk gaat om vooral rauw voedsel. Maar wie zijn wij om te beoordelen of het goed of slecht is, als je maar in je kracht staat en je er goed bij voelt!