Vloerisolatie – beter leven

Voor het isoleren van uw kruipruimte zijn er twee manieren, u kunt kiezen voor bodemisolatie of vloerisolatie.  Vloerisolatie is een zeer rendabele manier van isoleren. Buiten het zorgen voor meer comfort in uw woning zorgt het ook voor een flinke besparing op uw energiekosten.

Vloerisolatie kan op verschillende manieren gemonteerd worden, de manieren van montage en welk product er aangebracht wordt kan erg veel zeggen over het uiteindelijke resultaat.

De prijzen van vloerisolatie kunnen door de keuze van het product zeer verschillen, het is daarom raadzaam een vergelijking te maken tussen de verschillende producten voor u beslist.  Naast het aan te brengen product beïnvloed ook het type woning, de vorm van isoleren en de oppervlakte van de woning de totaalprijs.

Is uw woning voor 1983 gebouwd dan kan vloerisolatie zeer interessant zijn. Uw woning is namelijk niet voorzien van vloerisolatie, en u denkt misschien dat dit niet veel kwaad kan maar niets is minder waar. Er gaat namelijk enorm veel warmte door de vloer verloren. Vloerisolatie wordt over het algemeen benedenvloers gemonteerd, hiervoor is het noodzakelijk dat er onder uw woning een kruipruimte aanwezig is.  Door het bedekken van de onderzijde van de begane grondvloer wordt de kou uit de kruipruimte gehaald en dringt het de woning niet meer binnen. Uw begane grondvloer zal minder koud aanvoelen en daarom dus comfortabeler.

Ook is er een methode om uw vloer bovengronds te isoleren, dit kan doormiddel van het aanbrengen van isolerend ondertapijt of dekvloer. Deze manier van isoleren wordt tevens niet vaak uitgevoerd.

Het isoleren van uw vloer zorgt al snel voor een verschil van 5 graden met een vergelijkbare woning zonder vloerisolatie. U zult merken dat de vloer van uw woning droger en warmer aanvoelt, en daarnaast zult u ook zeker verschil merken met uw energiekosten, na- isolatie van uw vloer zorgt namelijk voor een zeer hoge besparing op de energierekening.